نوشتن مقالات علمی پژوهشی

نوشتن مقالات علمی پژوهشی

نوشتن مقالات علمی پژوهشی

نوشتن مقالات علمی پژوهشی در حال حاضر یکی از با اهمیت ترین ابزار برای ترویج علم و دانش می باشد، در حقیقت از طریق مقاله های علمی یک پژوهشگر می تواند یافته های خود را در اختیار دیگران قرار دهد. در اصل یک محقق علاوه بر تحقیق بایستی توانایی نوشتن نیز داشته باشد. از طرف دیگر در کشور ما و در بین جامعه دانشگاهی کمبود موسسات مشاوره نوشتن مقالات علمی پژوهشی و تالیف به خصوص مقاله های ISI احساس می شود. هلدینگ پژوهشی متفکران با همکاری جمعی از محققان برتر کشوری مفتخر به خدمت رسانی به شما عزیزان جهت تالیف مقالات علمی پژوهشی و ISI است.

مقاله علمی نوشته ای است که بوسیله یک یا چند محقق متخصص در خصوص موضوعی خاص با نظم و ساختار خاص نوشته شده است و در آن یافته ها بیان شده است. با نوشتن مقاله علمی پژوهشی در واقع ب ایده و یافته جدیدی ارائه میشود که مخاطبان آن دانشجوها و استاتید دانشگاهی هستند.

اهمیت نگارش مقاله

از با اهمیت ترین دلایل نگارش مقاله انتشار و توسعه دانش است اما علت های مهم دیگری هم وجود دارد که اهمیت نوشتن مقالات علمی پژوهشی را می رساند. با هلدینگ پژوهش متفکران همراه باشید تا به بررسی این دلایل بپردازیم:

  • دریافت پذیرش از دانشگاه های بین المللی معتبر برای تحصیلات تکمیلی
  • یکی از معیارهای ارزیابی دانشجو در مصاحبه دکتری
  • یکی از معیارهای موثر برای استخدام به عنوان هیات علمی
  • ارتقای درجات علمی اساتید
  • ارتقای شغلی
  • ایجاد حس اعتماد به نفس در نویسنده

دسته بندی انواع مقالات علمی

نوشتن مقالات علمی پژوهشی  بر اساس محتوا و اهداف مقاله با یکدیگر متفاوت هستند اما در این جا سه دسته از آنها را بررسی می کنیم که به صورت زیر است:

نوشتن مقاله اصلی

نام های دیگر این نوع مقاله مقاله تجربی، مقاله پژوهشی، مقاله تحقیقی و پژوهش اصیل است. در این نوع مقاله نویسنده مطالعات و آزمایش های تجربی خود و نتایج حاصل از آنها را بیان می کند لازم به ذکر است این مطالعات بار اول است که انجام می شوند. این نوع مقاله رایج ترین مقاله ها در بین مقالات علمی می باشند و  و پس از بازنگری و داوری متخصصانه شانس بالاتری برای چاپ شدن دارند چون تنوع بیشتری دارند. گزارش نویسی اداری

نوشتن مقاله مروری

نام دیگر این مقاله ها، مقاله مرور ادبیات است. در مقالات مروری ابتدا موضوعی خاص انتخاب شده سپس مرور منتقدانه ای بر روی تحقیقات پیشین که در زمینه آن موضوع خاص انجام شده است، صورت می گیرد و پیش زمینه ای از آن موضوع ارائه می شود. این مقاله مروری مانند مقاله های اصلی داوری و بازنگری متخصصانه قرار می گیرند و هر دو در مجلات یکسانی به چاپ می رسند با این تفاوت که چون در مقالات مروری قرار نیست نتایج جدید حاصل یک پژوهش جدید گزارش شود، پس قسمت اطلاعات مورد نیاز تحقیق و روش ها یا طراحی و متودولوژی را ندارند. مقاله های مروری توسط کسانی نوشته می شوند که در آن موضوع خاص از تجربه ی کافی برخوردارند و اشراف کاملی بر روی موضوع مورد نظر دارند. در مقالات مروری بعد از نقد و ارزیابی مطالعات قبلی موارد زیر بیان می شود:

تاکنون چه چیزهایی در باب آن موضوع یافت شده و چه اکتشافاتی صورت گرفته است؛ روند پیشرفت مطالعات پیشین را در مورد آن موضوع مشخص می کنند؛ددر چه قسمتهایی از آن موضوع مطالعات کافی صورت نگرفته و نیاز به مطالعه و تحقیق بیشتر است؛دچه قسمتهایی از آن موضوع هنوز بکر و دست نخورده است که برای انجام تحقیقی جدید مناسب هستند. انجام ویراستاری متون

مقاله نظری

در مقاله نظری نویسنده بر پایه نقد و تحلیل و ارزیابی مطالعات و تحقیقات قبلی نظریه ای جدید مطرح می کند. ممکن است نویسنده یک مقاله نظری، بر اساس مستندات و به طور مستدل از نظریه ای حمایت کند و یا حتی آن نظریه را تایید کند.

مجلات علمی

در این بخش با هلدینگ پژوهشی متفکران همراه باشید تا به بررسی برخی سوالات رایج در بین دانشجویان در خصوص مجلات علمی بپردازیم:

از بین انبوهی از مجلات علمی کدام معتبر هستند؟

چه معیارهایی برای ارزیابی مجلات علمی وجود دارند؟

چگونه می توان ارزش و اعتبار دو مجله علمی را مقایسه کرد؟

پایگاه های معتبر علمی

نمایه کردن یک مجله علمی یعنی شناسه ای که توسط پایگاه یا پایگاه های علمی به آن مجله اختصاص داده می شود تا دسترسی به مجله مذکور و محتوای آن را آسان تر کند. به این ترتیب احتمال دیده شدن این مجله در محافل علمی و در بین دانشجویان بالا می رود که این امر سبب رشد تعداد ارجاعات به مجله و محتوایش می شود و ضریب تاثیر مجله را بهبود می بخشد. انجام تحلیل آماری پایان نامه

پایگاه های علمی تامسون رویترز :

ISI نشانه اختصاری موسسه اطلاعات علمی است که معتبرترین نمایه برای مجلات علمی است. یکی از زیر مجموعه های این شرکت WOS است که نمایه ISI را بعد از بررسی های لازم به مجلات علمی واجد شرایط تخصیص می دهد. در WOS دو نوع مجله وجود دارد: اول مجلاتی که ضریب تاثیر دارند و به JCR معروف هستند. دوم محله هایی که ضریب تاثیر ندارند و ISI Listed نامیده می شوند، شما عزیزان برای اطلاع از نمایه بودن یک مجله در WOS یا به عبارتی ISI بودن یک مجله به آدرس اینترنتی زیر مراجعه کنید:

PubMed :

PubMed موتور جستجوی قدرتمند برای موضوعات حوزه پزشکی و زیست شناسی است که تحت نام پایگاه MedLine فعالیت می کند. شما می توانید برای اطمینان از نمایه بودن یک مجله در PubMed به آدرس اینترنتی آن مراجعه کنید. تالیف پروپوزال کاری و تجاری

پایگاه علمی اسکوپوس :

موسسه اسکوپوس یک پایگاه استنادی معتبر است که اطلاعات کتاب شناختی حدود 22000 حوزه علمی را تحت پوشش خود دارد. در حال حاضر این پایگاه حدود 20000 مجله معتبر را نمایه کرده است. مالک اصل این پایگاه الزویر است و داده هایش از طریق اشتراک گذاری آنلاین در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.

مرکز استنادی علوم جهان اسلام (ISC) :

این مرکز در سال 1383 شمسی با هدف ارزیابی مجلات علمی کشورهای اسلامی تأسیس شد. مرکز مذکور علاوه بر مجلات داخلی، مجلات بین المللی متقاضی را نیز مورد ارزیابی قرار داده و ضریب تأثیر جداگانه ای به مجلات تخصیص می دهد. به بیانی ساده می توان گفت ISCهمان نمونه ایرانی ISI است که اکنون حدود 57 کشور اسلامی در آن عضو هستند ضمن آن که علاوه بر ارزیابی مجلات انگلیسی قادر به ارزیابی مجلات فارسی و عربی نیز است.

مجلات علمی ـ پژوهشی :

علمی ـ پژوهشی نمایه ای است که از طرف کمیسیون بررسی نشریات علمی کشور به مجلات واجدالشرایط علمی داخلی اعطا می شود. مجلاتی می توانند نامزد دریافت این نمایه شوند که از دو ویژگی اصالت و ابداع برخوردار باشند. نتایج و خروجی های مجلات علمی ـ پژوهشی حاصل مطالعات نظاممند بوده که منجر به پیشبرد مرزهای علم و فناوری می شوند.

مجلات علمی ـ ترویجی :

علمی ـ ترویجی نیز نمایه ای است که از طرف کمیسیون بررسی نشریات علمی کشور به مجلات واجدالشرایط اعطا می شود. هدف این مجلات اشاعه و نشر یافته های علمی به بیان ساده تر و ارتقای سطح دانش خوانندگان است. لازم به ذکر است علاوه بر مجلات معتبر و نمایه دار بالا مجلاتی تحت عنوان مجموعه مقالات همایش نیز به چاپ می رسند که نسبت به مجلات فوق الذکر از ارزش و اعتبار کمتری برخوردارند. سایر نمایه های معتبر دیگر عبارتند از: Emerald، . … و WHO ،EBSCO ،Magiran ،SID ،DOAJ ،ProQuest

نحوه نگارش مقاله

مقاله شامل اجزایی می باشد ـ یعنی سربرگ مقاله، عنوان مقاله، مشخصات نویسنده یا نویسندگان مقاله، چکیده مقاله، کلمات کلیدی مقاله، مقدمه مقاله، روشهای مقاله ، نتایج (یافته های) مقاله ، بحث (تجزیه و تحلیل) مقاله، نتیجه گیری مقاله، تقدیرها، ضمایم و منابع که بسته به نوع مقاله و نظر مجله شاید تغییرات اندکی در آنها نیاز شود. در ابتدا ذکر دو نکته الزامی است: در هر مقاله بخش های کلیدی که عموما در همان ابتدا توسط مخاطب مطالعه می شود، عنوان مقاله، چکیده مقاله، نتیجه گیری مقاله، جملات اول هر بند، اشکال، جدول ها و زیرنویس های آنها است که در نگارش و تنظیم آنها باید بسیار دقت کرد و دوم اینکه تا وقتی مقاله را از جانب مجله نپذیرند با نام مقاله پذیرفته نیست. شما عزیزان می توانید جهت مشاوره تالیف انواع مقالات با کارشناسان ما در هلدینگ پژوهشی متفکران تماس حاصل فرمایید. نوشتن پروپوزال

انتخاب عنوان مقاله

عنوان یکی از بخش های مهم مقاله علمی است چون ماهیت مقاله را نشان می دهد عنوان یکی از آن عواملی است که در پیدا کردن مقاله علمی و دیده شدن آن بوسیله محققان تاثیر دارد. به عبارتی عنوان اولین بخشی از مقاله علمی است که توجه خواننده را جلب می کند. پیشنهاد می شود عنوان بعد از اتمام نگارش متن اصلی مقاله علمی نوشته شود.

نگارش چکیده مقاله

چیکده مقاله نیز مانند مقدمه مقاله از بخش های اصلی مقاله است. در چکیده خلاصه مقاله در قالب یک بند بیان می شود. مجقق بعد از مشاهده عنوان مقاله، چکیده را مطالعه می کند. زیرا چکیده مقاله در عین سادگی، تحقیق و نتایج آنا را در قالب چند جمله بیان می کند. محقق پس از مطالعه چکیده مقاله به این نتیجه می رسد که آیا مقاله به سوالات وی پاسخ می دهد یا خیر؟ محقق با مطالعه چکیده تصمیم می گیرد کل مقاله را مطالعه کند یا خیر و یا اینکه مقاله را خریداری کند یا نه؟ چون در مقاله های غیر رایگان عنوان و چکیده به صورت رایگان در اختیار قرار می گیرد.

چکیده می بایست بعد از پایان یافتن نگارش متن مقاله و قبل از انتخاب عنوان، نوشته شود و همانند عنوان نیاز به بازبینی های مکرر و اصلاح دارد. البته برای مبتدیان پیشنهاد می شود بعد از پایان یافتن نگارش مقاله، ابتدا چکیده هر یک از بخش های مقاله را به طور مجزا استخراج کنید. و سپس از روی این چکیده ها، چکیده مقاله را بسازنند و در نهایت به بازبینی و اصلاح بپردازند.

در واقع با پاسخ دادن به سؤالات بالا می توانید انگیزه خود از انجام این تحقیق، پیش زمینه، اهداف، روشها، دستآوردها، نتایج تحقیق را در اختیار فردی که مقاله را میخواند بگذارید.

ویژگی های مهم چکیده

  • به گونه ای تنظیم شود که برای فهم آن، مراجعه به متن نیاز نباشد، به عبارت دیگر؛ چکیده مقاله باید از متن اصلی مقاله مستقل باشد مگر آن که به دنبال جزییات باشیم.
  • چکیده مقاله باید پیوسته، کامل، شفاف، سربسته گویی مناسب چکیده نیست روان و منسجم باشد. به عبارت ساده تر باید در بیان چکیده دست و دلباز بود و به مخاطب خدمت کرد.
  • چکیده مقاله حالت گزارشی دارد نه قضاوتی. به عبارت ساده تر چکیده محل مناسبی برای داوری، شرح و بررسی نیست یا نباید افکار و عقاید شخصی در چکیده بیان شوند
  • تجزیه و تحلیل سایر مقالات نباید در چکیده صورت گیرد
  • به ندرت در چکیده ارجاع دهی صورت می گیرد
  • سعی شود در نگارش جمله ها از زمان ماضی مجهول و حتی الامکان ضمیر سوم شخص استفاده شود. هیچ جمله ای از متن مقاله و عنوان در چکیده آورده نشود و با کلمات دیگر، مثلاً کلمات هم معنی، بازنویسی نشوند.
  • برای چکیده مقاله معمولاً بین 133 تا 253 کلمه مناسب است که در قالب یک بند بیان می شوند. آموزش جستجوی پیشرفته گوگل

کلمات کلیدی مقاله

نوشتن مقالات علمی پژوهشی
نوشتن مقالات علمی پژوهشی

در اکثر مقالات و به درخواست مجلات، بلافاصله بعد از چکیده، واژگان کلیدی قرار دارند و اغلب به همراه چکیده منتشر میشوند. معمولاً 3 تا 13 واژه یا عبارت موضوعی و البته کوتاه به عنوان واژگان کلیدی مقاله انتخاب میشوند که می بایست موضوعات اصلی و فرعی مقاله را پوشش دهند. واژگان کلیدی مقاله کمک شایانی به نمایه سازان مقالات و مجلات می کنند تا فرآیند نمایه سازی مناسب تر و مؤثرتر صورت پذیرد. از سوی دیگر، انتخاب واژگان کلیدی مناسب این شانس را به مقاله می دهد که ـ به ویژه در جستجوهای اینترنتی ـ راحتتر و سریع تر توسط پژوهشگران پیدا شود.

برای نوشتن واژگان کلیدی مناسب ابتدا باید مفهوم و مقصود مقاله به درستی درک و سپس در قالب چند واژه یا عبارت کوتاه بیان شوند. ضمن آن که توصیه ی اکید می شود تعدادی از مهمترین واژگان کلیدی یا عبارات موضوعی حتماً از عنوان و چکیده مقاله انتخاب شوند. البته بعضی از مجلات بر این عقیده اند که باید واژگان کلیدی از شبکه بین المللی واژگان کلیدی انتخاب شوند. انجام بازنویسی محتوا

مقدمه مقاله

بخش حساس مقاله مقدمه می باشد زیرا در این بخش دلایل وجود مقاله ذکر می شود. در این بخش اهداف و حوزه تحقیق بیان می شود. در بخش مقدمه مقاله مشخص می شود که تلاش شده به چه سوالی پاسخ داده شود و یا چه مشکلی حل شود. همچنین باید توضیح داده شود چرا پاسخ به این سوال یا حل مشکل چالش مهم و جالب است.

در بخش مقدمه مقاله تحقیقات پیشین در ارتباط با موضوع ارزیابی می شود تا مخاطب بتواند مفهوم و پیش زمینه کار تحقیقی شما را درک کند. ضمن اینکه مرور مطالعات مرتبط پیشین می تواند دلیل خوبی برای انجام کار تحقیقی شما باشد. مخاطب بعد از خواندن مقدمه باید به راحتی متوجه شود که شما قصد دارید او را به کدام سمت هدایت کنید.

علاوه بر این، باید مقدمه را به گونه ای نوشت که در مخاطب برای مطالعه بقیه مقاله، انگیزه ایجاد شود. از سوی دیگر نگارش خوب مقدمه تأثیر بسزایی روی نظر داوران و سردبیر در مورد مقاله شما خواهد داشت. در ابتدای مقدمه درباره موضوع های کلی تر و عمومی تر صحبت می شود، سپس به سراغ بخش مرور ادبیات می رویم که در این قسمت موضوع ها تخصصی تر نقد و بررسی می شوند و سرانجام در انتهای مقدمه به ارائه کار تحقیقی خود می پردازیم. نوشتن بیزینس پلن تخصصی

 

پیشینه تحقیق مقاله

مرور ادبیات یعنی نقد و بررسی، خلاصه سازی، طبقه بندی منابع اطلاعاتی موجود که با موضوع مورد مطالعه ما در ارتباط هستند. قسمت اعظم حجم مقدمه به بیان مرور ادبیات و پیشینه تحقیق اختصاص میریابد زیرا این مرور ادبیات است که زمینه نظری و تجربی را برای تحقیق فراهم میکند. از سوی دیگر اطلاعات کافی را در اختیار مخاطب مقاله شما می گذارد تا متقاعد شود که تحقیق شما دارای اهمیت است و فرضهای شما معقول میباشند ضمن آن که ارتباط بین کار شما و کارهای قبلی مشخص میشود.

شما با سازماندهی مناسب مرور ادبیات میتوانید خواننده را نسبت به شکاف موجود در تحقیقات قبلی آگاه کنید. سپس در بخشهای بعدی مقدمه بگویید که برای برطرف کردن این شکاف چه کاری انجام داده اید یا به عبارت بهتر با کار تحقیقی خود چه سهمی در پر کردن این شکاف دارید. سعی کنید در قسمت مرور ادبیات مقالاتی را نقد و بررسی کنید که مستقیماً با موضوع مقاله علمی شما در ارتباط هستند. ارائه خدمات صفحه آرایی

نکات مهم نگارش ادبی نوشتن مقالات

در ادامه با هلدینگ پژوهشی متفکران همراه باشید تا نکات مفید در خصوص نگارش بخش مرور ادبیات را توضیح دهیم:

  • نقد و بررسی مطالعات پیشین مقاله را به زبان خودتان بیان کنید
  • به ذکر منابع دقت کنید تا متهم به سرقت ادبی نشوید حتی در مورد مطالعات قبلی خود
  • در نقد و بررسی ها تسلط خود را بر روی موضوع نشان دهید
  • توضیحات اضاف نیاز نیست چرا که مخاطبان شما همان پژوهشگران هم رشته شما هستند
  • جدیدترین و به روزترین مقالات را به کار ببرید
  • فرآیند خلاصه سازی و طبقه بندی مطالعات پیشین دارای روندی مناسب و سازماندهی باشند تا مخاطب گیج نشود و بتواند نتیجه درستی از مرور ادبیات بگیرد
  • باید با بیان مرور ادبیات بتوانید یک تصویر کلی از موضوع تحت مطالعه را در اختیار مخاطب بگذارید
  • در قسمت مرور ادبیات مقاله و کلیه قسمتهای دیگر مقاله، باید به گونه ای به مقالات و پژوهش های قبلی خود اشاره کنید که داوران متوجه هویت شما نشوند.

در نهایت شما عزیران می توانید از طریق تماس با کارشناسان خبره ما در هلدینگ پژوهشی متفکران، در خصوص تالیف پیشینه تحقیق مقاله راهنمایی بگیرید و تالیف مقاله های علمی خود را به محققان ماهر ما بسپارید.

روش تحقیق مقاله

نوشتن مقالات علمی پژوهشی

در بخش روش تحقیق مقاله با توجه به نوع و حوزه تخصصی مورد مطالعه مقاله امکان دارد با عنوان های دیگری هم بیان شود. که مهمترین آنها عبارتنداز اطلاعات موردنیاز و روش ها، روش کار، آزمایش ها، شبیه سازی، روش شناسی، مدل و ترکیبی از این عبارت مانند اطلاعات مورد نیاز و روش کار یا اطلاعات مورد نیاز و روش ها.

در واقع اینجا محلی است که باید به طور کاملاً شفاف و دقیقی بیان شود که روش انجام پژوهش به چه شکلی بوده است. معمولاً این قسمت با زمان گذشته نوشته می شود و باید به گونه ای باشد که اطلاعات کافی را در مخاطب خواننده قرار دهد. منظور از اطلاعات کافی یعنی اینکه اول دیگران بتوانند روش پژوهشی در مقاله را بدون هیچگونه ابهامی و به راحتی تکرار کنند و به همان خروجی های مذکور در مقاله برسند. دوم مخاطب بتواند به کمک آن اطلاعات در مورد اعتبار نتیجه گیری های مقاله قضاوت کند.

اطلاعات مورد نیاز نوشتن مقاله

اطلاعات مورد نیاز در نوشتن مقالات علمی پژوهشی همان ورودی هایی هستند که پژوهش و آزمایش بر روی آنها صورت گرفته است. بسته به نوع مقاله و حوزه تخصصی مورد بررسیش، نوع این ورودیها متفاوت است و باید منابع یا روش های آماده سازی و مقادیر و شاخص های فنی دقیق این ورودی ها ذکر شوند علاوه بر اینکه کلیه واژگان فنی مورد نیاز نیز در این قسمت معرفی می شوند.

روش انجام پژوهش و آزمایش مقاله، حل مدل های ریاضی و روش های محاسباتی مورد استفاده، باید قدم به قدم و به صورت سلسله مراتبی ـ و در صورت لزوم از نظر تقدم و تأخر زمانی ـ تشریح شوند. اگر روش به کار گرفته شده در مقاله تکراری می باشد می توانید در حد نیاز روش فوق را توضیح و سپس مخاطبان را برای مطالعه بیشتر به منبع اصلی آن ارجاع دهید. ولی اگر روش جدیدی را به کار بردید که تاکنون در مقالات قبلی به چاپ نرسیده است باید به صورت کاملاً شفاف، قدم به قدم و با جزییات کامل روش خود را ارائه کنید. شما دانشجویان گرامی می توانید برای دریافت مشاوره در خصوص تالیف بخش روش های مقالات خود با کارشناسان ما در هلدینگ پژوهشی متفکران در این زمینه ارتباط بگیرید و از راهنمایی های آنها استفاده کنید. تالیف کتاب

نتایج و یافته های مقاله

بعد از انجام روش یا روش های پیشنهادی بر روی ورودی و اطلاعات مورد نیاز، خروجی ها، نتایجی حاصل می شوند که در این قسمت مقاله به گزارش آنها می پردازیم. به این نکته دقت کنید که در قسمت روش ها اشاره ای به نتایج نمی شود بلکه در این قسمت از مقاله است که خروجی های مقاله و تحلیل ما از آنها ارائه می شوند.

البته لازم به ذکر است که منظور ما از تحلیل نتایج و خروجی ها، بحث و نتیجه گیری درباره آنها نیست. در واقع به کمک این خروجی ها است که می توان عملکرد روش پیشنهادی مقاله شما را با روشهای پیشین مقایسه کرد. و واقعاً فهمید که آیا این روش پیشنهادی منجر به پیشرفت معناداری در حوزه تحت مطالعه شده است. یافته ها باید دقیق و صریح باشند. معمولاً برای نمایش و تحلیل بهتر یافته ها از شکل ها و جداول نیز کمک گرفته می شود. در صورتی که برای تالیف بخش یافته های مقالات خود دچار ابهام شدید کافیست با متخصصان خبره ما در مجموعه پژوهشی متفکران ارتباط بگیرید و از راهنمایی های آنها بهره مند شوید. ساخت پاورپوینت اداری و سازمانی

بحث و نتیجه گیری مقاله

از آنجاییکه نگارش قسمت بحث و نتیجه گیری در نوشتن مقالات علمی پژوهشی مشکل تر از سایر قسمت ها است بنابراین معرفی آن نیز سخت تر خواهد بود. علت این امر آنست که بسیاری از نویسندگان احساس می کنند مطلبی برای نوشتن در این قسمت باقی نمانده است در نتیجه در نوشتن قسمت بحث و نتیجه گیری اهمال کرده و آن را به گونه ای از سر باز می کنند. مثلاً عین نتایج را در آن تکرار می کنند یا اینکه همان چکیده مقاله را به بیانی دیگر بازگو می کنند. انجام پایان نامه در اصفهان

اهمیت نتیجه گیری در نوشتن مقالات علمی پژوهشی

اما به یاد داشته باشید که بخش اعظم خوانندگان اول قسمت های چکیده و بحث و نتیجه گیری مقاله را مطالعه می کنند. در ضمن بسیاری از مقالات به سبب آنکه قسمت بحث و نتیجه گیری آنها بخوبی نوشته نشده و ناقص است رد میشوند حتی اگر نتایج مقاله هم معتبر و هم جالب باشند. قسمت بحث ونتیجه گیری قلب مقاله است. از این رو، از همان لحظه ای که ماهیت پژوهش درک شد باید درباره آنچه که می خواهید در این قسمت بنویسید فکر کنید.

در بخش بحث و نتیجه گیری، شما باید خواننده را نسبت به مزیت ها و فواید نتایج پژوهشتان متقاعد سازید. و توضیح می دهید که چطور نتایج پژوهش شما پاسخی مناسب برای آن سؤال هستند. در واقع  بیان می کنید که چه مقدار از آن شکاف تحقیقاتی ذکرشده در قسمت مقدمه را پر کرده اید. با توجه به مشکل بودن و زمان بر بودن تالیف بخش نتیجه گیری در نوشتن مقالات علمی پژوهشی شما عزیزان می توانید تالیف مقاله خود و به خصوص این بخش از مقاله را به پژوهشگران حرفه ای ما در هلدینگ پژوهشی متفکران واگذار کنید. تا در کوتاه ترین زمان ممکن مقاله ای با کیفیت بالا و قابل ارائه به معتبرترین مجلات داخل و خارج داشته باشید. انجام خلاصه نویسی

ضمایم مقاله علمی

حتی الامکان سعی می شود که مقاله دارای قسمت ضمیمه ها نباشد. زیرا اگر مطلبی مورد نیاز مقاله باشد بهتر است در بدنه اصلی مقاله و در سر جای خودش بیاید و اگر مطلبی ضروری نیست پس همان بهتر است که به آن اشاره ای نشود. ولی گاهی اوقات مجبور خواهیم بود مطالبی از مقاله را در قسمت ضمایم بیاوریم. این مطالب نقش پشتیبان را برای مطالب اصلی مقاله دارند و از لحاظ درجه اهمیت نسبت به مطالب اصلی مقاله در رتبه دوم قرار می گیرند.

منابع و مآخذ مقاله

آخرین قسمت از نوشتن مقالات علمی و پژوهشی مربوط به منابع و مراجع است. برای قسمت منابع سه قانون کلی وجود دارد:

  • قانون اول: قبل از هر چیزی ابتدا نحوه ارجاع دهی مجله مدنظرتان را بیابید و تعدادی از مقاله های چاپ اخیر آن مجله را مطالعه کنید تا با نحوه و ساختار استاندارد ارجاع دهی آن مجله آشنا شوید. (استفاده از نرم افزارهایی مانند EndNote می تواند مفید باشد.)
  • قانون دوم فقط منابع چاپ شدهای که در مقاله مورد استفاده قرار گرفتند در اینجا ذکر می شوند. مواردی از قبیل چکیده ها، پایان نامه ها، رساله های دکتری و کلیه داده هایی که چاپ نشدند نباید در این قسمت آورده شوند. اگر چنین مرجع چاپ نشده ای را به کاربرده اید که واقعاً مهم و حیاتی است در داخل متن اصلی مقاله به آن اشاره کنید.
  • قانون سوم قبل از ارسال مقاله و حتی در مرحله تأیید مقاله توسط مجله حتماً تمامی قسمت های هر منبع ای که در مقاله بکار بردید را با نسخه اصلی در مجله تطبیق دهید. دقت کنید احتمال رخداد اشتباه در قسمت منابع بسیار بالاست که این اشتباهات می توانند عواقب جبران ناپذیری مانند مردود شدن مقاله و حتی قرارگرفتن در لیست سیاه را رقم بزنند.
  • قانون چهارم هرگز تطبیق نهایی را فراموش نکنید یعنی مطمئن شوید کلیه منابعی را که در متن مقاله هستند را در قسمت منابع ذکر کردید و بالعکس. انجام خدمات تایپ آنلاین

اشتباهات متداول نگارش مقاله

نوشتن مقالات علمی پژوهشی

 

در این قسمت به صورت خلاصه و تیتروار اشتباهاتی که امکان دارد در مسیر نوشتن مقالات علمی پژوهشی و تالیف آن رخ دهد ذکر کردیم. شما عزیزان می توانید با مطالعه این بخش مقالات تالیفی خود را عاری از این اشکالات گردانید.

  1. مقاله بدون چکیده
  2. اطلاعات جا افتاده یا اطلاعات بیش از اندازه در چکیده مقاله
  3. اطلاعات بیش از اندازه و یا ناکافی در مقدمه مقاله
  4. نامشخص و مبهم بودن موضوع مقاله
  5. اطلاعات ناکافی، توصیف های بیش از اندازه و گزارش نتایج در بخش روش مقاله
  6. ترکیب شدن بخش نتیجه گیری با بخش نتایج مقاله
  7. نتیجه گیری دور از ذهن، سخن ناتمام، منابع  دو پهلو، اطلاعات جا مانده در بخش نتیجه گیری مقاله

انتخاب مجله برای چاپ مقالات علمی پژوهشی

نوشتن مقالات علمی پژوهشی

اکنون که با نحوه نوشتن مقالات علمی پژوهشی و نگارش آن به طور کامل آشنا شدید. گام بعدی که انتخاب مجله مناسب برای ارسال مقاله است را باید بیاموزید. انتخاب صحیح مجله یکی از مهم ترین عوامل تأثیرگذار بر روی پذیرش یا عدم پذیرش مقاله است.  زیرا مقالاتی هستند که به علت انتخاب مجله ی نامناسب توسط نویسنده، از بین رفتند، گم شدند، آسیب دیدند یا به طور ناخوشایندی با تأخیر مواجه شدند. به طور کلی، اگر مقاله خود را به مجله نامناسب ارسال کنید یکی از سه اتفاق دردناک زیر می تواند برای مقاله شما اتفاق بیفتد:

  • اتفاق اول مقاله شما به راحتی رد و به شما باز میگردد، با این اظهار نظر که مقاله شما برای این مجله مناسب نیست ولی، اگر مقاله شما در همان ابتدا توسط سردبیر رد نشود و وارد فرآیند داوری شود فرآیند مذکور در فصل بعد تشریح میشود. ممکن است شما بعد از گذشت چندین ماه با چنین اظهار نظری ـ یعنی مناسب نبودن مقاله ـ مواجه شوید.
  • اتفاق دوم اگر موضوع مجله تا حدودی با موضوع مقاله شما تطابق داشته باشد. آنگاه ممکن است مقاله شما تحت بازنگری ناعادلانه و ضعیفی قرار گیرد. چرا که داوران آن مجله اطلاعات کمی در مورد موضوع مقاله شما دارند. این بار نیز ممکن است مقاله شما رد شود حتی اگر همان مقاله در مجلات مناسب دیگر قابل پذیرش باشد، یا با بازنگری ها و تغییرات دردسرسازی مواجه شوید. که با خیلی از آنها موافق نیستید و خیلی از آنها بهبودی را در مقاله ایجاد نمی کنند.
  • اتفاق سوم مجله نامناسب مقاله شمارا پذیرا میشود ولی خوشحالی شما طولی نخواهد کشید چرا که کار پژوهشی شما ناشناس خواهد ماند و توسط هم رشته های شما مطالعه نخواهد شد. ساخت پاورپوینت دفاع پایان نامه

 

انتخاب مجله مناسب

به دلایل بالا باید در انتخاب مجله بسیار دقت شود. برای پیشگیری از رویدادن چنین اشتباهاتی و همچنین انتخاب مجلات مناسب پیشنهاد میشود قدم های زیر برداشته شوند:

  • قدم اول شناسایی مجله ی هدف.
  • قدم دوم مطالعه شناسنامه ی مجله و استخراج حوزه ی علمی تحت پوشش آن.
  • تجزیه و تحلیل کامل و عمیقی درباره 5 مقاله اخیر مجله

فرایند داوری مقالات علمی پژوهشی

شما برای نوشتن مقالات علمی پژوهشی نیاز دارید که اطلاعاتی درباره فرآیند داوری داشته باشید. بدین منظور در این قسمت، روشی که در بسیاری از مجلات متداول است شرح دادیم. در ابتدای فرآیند، هنگامی که مقاله به مجله می رسد، سردبیر تصمیمات مقدماتی درباره مقاله اتخاذ می کند. در این هنگام سردبیر دو موضوع را بررسی می کند.

موضوع اول: آیا موضوع مقاله ی ارسالی با موضوعات علمی تحت پوشش مجله همخوانی دارد؟ اگر جواب خیر باشد و موضوع مجله و مقاله مطابق یک دیگر نباشند بلافاصله مقاله رد  و به نویسنده مسؤول عودت میدهند. در اصطلاح این نوع رد شدن را رد شدن از میز سردربیر می نامند. رد مقاله بدین شکل، به معنای آن نیست که مقاله از نظر محتوایی مشکل دارد بلکه انتخاب مجله به درستی انجام نشده و باید مجله مناسب دیگری انتخاب شود.

موضوع دوم: اگر موضوع مقاله و موضوع علمی تحت پوشش مجله با یکدیگر همخوانی داشته باشند. آنگاه در قدم بعدی، مقاله از نظر فرم، شکل، آیین نگارش و استانداردهای مجله کنترل می شود. که آیا حداقل ها در نوشتن مقالات علمی پژوهشی رعایت شدند یا خیر. اگر جواب خیر باشد یا مقاله را رد میکنند و به سوی نویسنده ارجاع میدهند یا تا زمانی که نواقصش برطرف شود دچار تأخیر می شود. البته دقت کنید که سردبیرهای مجلات، وقت گرانبهای ویراستاران همکار و بالتبع آن داوران را باارسال چنین مقالاتی هدر نمی دهند و در همان ابتدا مقاله را رد می کنند. ارائه خدمات ترجمه متون

روند پذیرش مقاله علمی پژوهشی

اگر مقاله از لحاظ موضوع و استانداردهای مجله مشکلی نداشت، به دست ویراستاران سپرده می شود تا وارد فرآیند داوری شود. معمولاً دو داور برای مقاله انتخاب می شود و اولویت با کسانی است که در هیأت ویراستاری مجله حضور داشته و البته بر روی موضوع مقاله مسلط هستند. ولی از آنجایی که علم نوین بسیار تخصصی است معمولاً پیداکردن افراد واجدالشرایط از بین اعضای هیات ویراستاری بعید است. بنابراین مقاله به دست داوران بیرونی یا مشاوران ویراستاری سپرده می شود.

در اصطلاح به این فرایند بازنگری مقاله بازنگری مختصصانه می گویند چون مقاله بوسیله متخصصان همان حوزه مورد بازنگری و داوری قرار می گیرد که یا در فرآیند بازنگری، نویسندگان از هویت داوران بی اطلاعند ولی داوران هویت نویسندگان را می دانند و یا در فرآیند بازنگری، هم نویسندگان از هویت داوران بی اطلاعند و هم داوران از هویت نویسندگان بی اطلاعند. بعد از اتمام فرآیند بازنگری، نویسنده نسبت به تصمیم سردبیر و بالتبع آن نظرات داوران آگاه می شود. معمولاً سردبیر یکی از تصمیمات پذیرش، اصلاح یا رد مقاله را اتخاذ می کند.

پذیرش مقاله: معمولاً خیلی کم اتفاق می افتد که مقاله ای بدون نیاز به اصلاح بپذیرند و وارد فرآیند نشر شود.

اصلاح مقاله :  درباره این خبر نباید نگران و ناامید شوید زیرا بخش اعظم مقالات ارسالی به مجلات یا باید اصلاح شوند یا رد میشوند و مقاله شما هم از این قاعده مستثنی نیست.

رد مقاله : تقریبا همه سردبیران از کلمه غیر قابل قبول به جای رد استفاده می کنند. زمانی که این نامه را دریافت کردید باید به یاد داشته باشید مجلات مناسب دیگری هم وجود دارند. که میزان رد مقاله در آنها %50 است.

سخن پایانی

با توجه به حساسیت موضوع و انتخاب آگاهانه مجله برای چاپ مقاله و عواقب ناخوشایند آن در صورت انتخاب غلط، و همچنین اهمیت تالیف بی عیب و نقص مقاله علمی، هلدینگ پژوهشی متفکران با داشتن گروهی از برترین محققان در زمینه تالیف و چاپ مقاله می توانند در خدمت شما عزیزان باشند تا گرفتار مشکلات انتخاب غلط مجله و همچنین نوشتن مقالات علمی نشوید. کافی است با مشاوران ما در مجموعه پژوهشی متفکران تماس حاصل فرمایید از آن پس کارشناسان ما با ارائه مشاوره های رایگان در هر زمینه ای که نیاز داشته باشید راهگشای مسیر شما خواهند شد.

ertaweb
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *