تحلیل آماری پایان نامه

تحلیل آماری پایان نامه

تحلیل آماری پایان نامه

احتمالا اکنون در حال مطالعه این مقاله، دانشجوی کارشناسی ارشد و یا دکترایی هستید که تصمیم به آغاز پایان نامه خود دارید. یا به تجزیه و تحلیل فصل 4 پایان نامه خود رسیده اید. و تصمیم دارید در مورد آموزش نوشتن فصل چهارم پایان نامه خود اطلاعاتی داشته باشید. از آنجا که تحلیل آماری پایان نامه اندکی مبهم است. امکان دارد، در بخش هایی دچار سردرگمی یا استرس باشید.

ما در این مقاله سعی کردیم مطالبی در مورد انجام تحلیل آماری پایان نامه ارائه دهیم. که تا حدودی شما را از این سردرگمی خارج کند. و راه را برای شما روشن سازد. حتی اگر پس از مطالعه این مطلب، هنوز جایی برای شما نامفهوم بود. می توانید از طریق ارتباط با کارشناسان ما در هلدینگ پژوهشی متفکران از مشاوره های رایگان برای گشایش راه خود استفاده کنید.

 تحلیل آماری چیست؟

تحلیل آماری یکی از ابزار مهم در تحقیقات علمی است. در پایان نامه ها هم تحلیل آماری یک بخش اساسی به شمار می رود. و برای تجزیه و تحلیل فرضیات تحقیق به ما کمک می کند. تحلیل آماری در پایان نامه به ما کمک می کند تا به صورت سیستماتیک و منطقی اطلاعات  را بررسی کنیم. سپس الگوها، روابط و تفاوت ها در آن شناسایی شود. و به نتایج قابل تفسیری برسیم. تحلیل آماری پایان نامه عموما در فصل 4 انجام می شود. در هر پایان نامه با توجه به موضوع و هدف روش های آماری خاصی استفاده می شود. با مطالعه منابع مربوط به آموزش تحلیل آماری به زبان ساده، کتاب تحلیل آماری، تکنیک های تحلیل داده و آموز تجزیه و تحلیل آن می توانید تسلط نسبی در این زمینه پیدا کنید.

مراحل تحلیل آماری

  • جمع آوری داده ها : همیشه سوال می شود، گام اول در تحلیل آماری چیست؟. در گام اول اطلاعات مورد نیاز برای تجزیه و تحلیل جمع آوری می شود. این اطلاعات از منابع مختلفی مثل فایل ها، سنجش ها و پرسشنامه ها بدست می آید.
  • پاکسازی داده ها : در این گام، باید اطلاعات را از خطاهای ممکن پاکسازی نمود. مثلا باید دیتا های نامعتبر را حذف کنیم. یا اینکه اطلاعات تکراری و ناقص را فاکتور بگیریم.
  • تبدیل داده ها : حال باید اطلاعات را برای تجزیه و تحلیل تغییر شکل دهیم. این تبدیل اطلاعات می تواند شامل موارد زیر باشد.: تبدیل اطلاعات کمی به کیفی، تبدیل داده های متنی به عددی و استفاده از شیوه های گوناگون تجزیه و تحلیل داده مثل خوشه بندی و تحلیل عاملی
  • توصیف داده ها : در این گام از روش های آماری مختلف برای توصیف و خلاصه کردن داده ها استفاده می شود. مثلا میانگین، واریانس، کمترین و بیشترین مقدار و…
  • آزمون فرضیات : اکنون با استفاده از آزمون های آماری، فرضیه های پایان نامه را رد یا تایید می کنیم. مثلا آزمون T برای مقایسه دو گروه، آزمون همبستگی برای بررسی رابطه بین دو متغیر است. یا آزمون ANOVA برای مقایسه بیش از دو گروه و….
  • مدلسازی : در این بخش با استفاده از روش های مدلسازی آماری، رابطه بین متغیرها را بررسی می کنیم. مثلا با استفاده از رگرسیون خطی، می توانیم تاثیر یک یا چند متغیر مستقل بر یک متغیر وابسته را ارزیابی کنیم.
  • تفسیر نتایج : در پایان نتیجه های مکسوب را تحلیل و تفسیر می کنیم. به این ترتیب دانش و اطلاعات جدید در مورد موضوع آسان تر بدست می آید. در ادامه می توانیم نتیجه ها را با نظریه های قبلی مقایسه کنیم و نتیجه های تازه ای بدست آوریم. اموزش و انجام گزارش نویسی اداری

اهمیت انجام تحلیل آماری

تحلیل آماری پایان نامه
تحلیل آماری پایان نامه

به علت اهمیت انجام صحیح تحلیل های آماری است. که سرچ مطالبی مانند: روش تجزیه و تحلیل داده های پرسشنامه، سایت تحلیل آماری، نمونه روش تجزیه و تحلیل اطلاعات در پروپوزال، مثال برای آمار استنباطی، تشخیص داده سازی در پایان نامه. نوشتن پروپوزال

نمونه تحلیل آماری پایان نامه، نمونه مقدمه فصل چهارم پایان نامه، نمونه فصل 4 پایان نامه، دانلود رایگان نمونه فصل چهارم پایان نامه و … از سوی دانشجویان زیاد است. از طرفی چون تحلیل آماری پایان نامه، هسته مرکزی تحقیق است و به تخصص و مهارت بالایی نیاز دارد. انجام آن برای دانشجویان گاها با مشکلاتی همراه است. اگر تحلیل داده ها در پایان نامه غلط پیش برود. امکان دارد، بخشی از اطلاعات مفید و مهم پایان نامه از دست برود. و نتایج نادرست و غیر قابل اعتماد به دست بیاید. این می تواند باعث تفسیر نادرست و نتیجه گیری غلط در مورد موضوع پایان نامه شود. این موارد نشان دهنده اهمیت مشورت و یا واگذاری انجام آنالیز آماری به اشخاص با مهارت است.

قیمت انجام تحلیل آماری پایان نامه

هزینه تحلیل آماری در پایان نامه و مقاله متغیر است و به عوامل زیر بستگی دارد.

  • نوع و حجم اطلاعات : هزینه انجام کارهای آماری مقاله و پایان نامه به نوع و حجم دیتا بستگی دارد. اگر دیتا ها زیاد باشند و تحلیل های پیچیده تری نیاز داشته باشند، قیمت انجام کارهای آماری پایان نامه بیشتر می شود.
  • نوع تحلیل موردنیاز : هزینه تحلیل آماری پایان نامه به نوع تحلیل درخواستی بستگی دارد. مثلا آزمون های آماری ساده مثل آزمون T هزینه کمتری در مقایسه با شیوه های سخت تر مثل رگرسیون های چندگانه دارد.
  • نرم افزار موردنیاز : یکی دیگر از مواردی که هزینه تحلیل آماری را تحت تاثیر قرار می دهد نرم افزار مورد استفاده است. بعضی از نرم افزارها رایگان هستند. اما برخی از آنها به لایسنس احتیاج دارند. از طرف دیگر برخی از نرم افزارهای آماری قابلیت ها و پشتیبانی فنی بالاتری دارند. که هزینه بیشتری هم دارند.
  • مشاوره تخصصی موردنیاز: در بعضی از تحلیل های آماری نیاز است. مشاوره تخصصی برای تحلیل آماری انجام شود. که این مورد نیز می تواند قیمت انجام کارهای آماری پایان نامه را بالا ببرد. در هلدینگ پژوهشی متفکران با توجه به تسلط متخصصان آماری، تحلیل های آماری با هزینه های به صرفه انجام خواهد شد.
  • زمان مورد نیاز برای تحلیل: هر چقدر انجام تحلیل آماری زمان بیشتری نیاز داشته باشد هزینه بالاتری نیز می طلبد. اما جای امیدواری دارد، در مجموعه ما با تسلط بالای کارشناسان آماری، این زمان و هزینه به حداقل کاهش می یابد. انجام ویراستاری متون

خطاهای رایج در تحلیل آماری پایان نامه

تحلیل آماری پایان نامه
تحلیل آماری پایان نامه
  • انتخاب غلط روش آماری: انتخاب روش تحلیل آماری برای داده ها بسیار مهم است. به طوری که انتخاب نادرست روش آماری باعث فراهم آمدن نتایج غیرقابل اعتماد می شود. به این ترتیب قبل از انجام تجزیه و تحلیل فصل چهارم پایان نامه باید با استاد راهنما یا متخصصان آماری مشورت کنید. تا روش مناسب انتخاب کنید.
  • جمع آوری داده های نادرست: جمع آوری داده ها برای پایان نامه باید با دقت و رعایت روش های علمی انجام شود. استفاده از نمونه های نادرست و ناکافی، عدم استفاده از ابزار مناسب جمع آوری دیتا و عدم رعایت اصول آماری می تواند به نتایج نادرست منجر شود.
  • عدم انجام آزمون های فرضیه: در انجام تحلیل آماری پایان نامه، آزمون فرضیه ها نقش کلیدی دارد. عدم انجام آزمون های فرضیه به صورت استاندارد، می تواند تفسیر نادرست را منجر شود.

دیگر خطاهای رایج تحلیل آماری پایان نامه

  • عدم گزارش دقیق نتایج: عدم ارائه گزارش دقیق نتایج به همراه جزئیات باعث می شود. نتیجه گیری ها قابل قبول نباشد. در نهایت به هیچ کدام از نتیجه گیری ها نمی توان اسنتاد علمی کرد.
  • عدم استفاده از نرم افزار آماری مناسب: در صورتی که نرم افزار آماری مناسب هدف تحقیق انتخاب نشود، باعث اشتباهات و خطاهای محاسباتی می شود. در اثر خطاهای محاسباتی نتایجی که حاصل می شوند، سندیت علمی نخواهند داشت.

با توجه به اهمیت انجام امور آماری پایان نامه ، پیشنهاد می شود قبل از شروع فصل تجزیه و تحلیل داده های آماری پایان نامه با متخصصان این شاخه مشورت کنید. یا بخش هایی که در آن تسلط کافی ندارید. به کارشناسان متخصص این رشته بسپارید.

محققان خبره ما در هلدینگ پژوهشی متفکران در خدمت شما عزیزان هستند. تا انجام انجام کارهای آماری مقاله و پایان نامه های شما را با توجه به موضوع و هدف تحقیق شما انجام دهند. برای دریافت مشاروه های رایگان در این زمینه با ما در ارتباط باشید. انجام بازنویسی محتوا

انجام تحلیل آماری پایان نامه مهمه!!

تحلیل آماری پایان نامه
تحلیل آماری پایان نامه

تحلیل آماری پایان نامه به محققان کمک می کند تا فرضیه های خود را تایید یا رد کنند. با کمک تحلیل داده های آماری، می توانیم نتایج بدست آمده از تحقیق را با استناد به داده های موجود ارزیابی کنیم. سپس روابط و ارتباط بین متغیرها را مشخص کنیم. به عبارتی مشخص کنیم، آیا دو متغیر با هم همبستگی دارند یا خیر؟. و چه نوع رابطه ای بین آنها وجود دارد؟.

با انجام محاسبات آماری پایان نامه، می توانیم نتایج حاصل از تحقیق را به صورت کمی و کیفی تفسیر کنیم. و به نتیجه های قابل اعتماد دست پیدا کنیم. آزمون های آماری در پایان نامه کمک می کند تا برای تصمیم گیری قدرت بیشتری داشته باشیم. یعنی نتیجه های مکسوب را برای تصمیم گیری مربوط با موضوع استفاده کنیم. انجام خدمات صفحه آرایی

برای انجام تحلیل آماری پایان نامه چه چیزهایی نیاز است؟

در حالت کلی برای انجام تجزیه و تحلیل آماری پایان نامه و مقاله ها موارد زیر مورد نیاز است:

  • داده : نخست باید دیتاهای موردنیاز تحقیق جمع آروی شوند. این دیتاها از منابع مختلفی با توجه به نوع تحقیق بدست می آیند. مانند پرسشنامه ها، مصاحبه ها و ….
  • نرم افزار آماری : برای انجام تحلیل آماری یک نرم افزار آماری نیاز است. از نرم افزارهای آماری معروف می توان R، SPSS ،STATA، PLS، Amos، XRD، پایتون، متلب و … را نام برد. با توجه به نوع تحقیق، داده ها و پژوهش باید از نرم افزار مربوطه استفاده کرد.
  • روش تحلیل: پیش از انجام تحلیل آماری پایان نامه باید روش تحلیل مناسب انتخاب شود. این شامل روش های مختلفی مانند آزمون فرضیه، تحلیل واریانس، رگرسیون و … است. با توجه به سوال پژوهشی خود، باید روش مناسب را انتخاب کنید.
  • دانش آماری: برای انجام تحلیل آماری، باید دانش کافی در زمینه آمار داشته باشید. باید قادر باشید تا تحلیل را تفسیر کنید و به دستاوردهای پژوهشی خود جواب دهید. در صورتی که دانش آماری کافی ندارید. می توانید، در این مورد آموزش های آنلاین ببینید یا کار تجزیه و تحلیل آماری پایان نامه خود را به صورت تحلیل آماری آنلاین پیش ببرید.
  • زمان و تمرکز: برای انجام تحلیل آماری به وقت و تمرکز نیاز داریم. باید زمان کافی برای گردآوری اطلاعات، انجام تحلیل و تفسیر نتایج را در نظر بگیریم. همچنین باید تمرکز کافی را در انجام تحلیل دیتا ها داشته باشیم. تا بتوان به دستاوردها اطمینان کرد. در صورتی که زمان و تمرکز کافی ندارید. می توانید انجام تحلیل آماری پایان نامه خود را به ما در هلدینگ پژوهشی متفکران بسپارید. با متخصصان مجرب ما در این شاخه جای نگرانی نخواهد بود.

انواع آنالیز آماری در پایان نامه

اطلاعات پایان نامه به دو دسته کلی کمی و کیفی تقسیم می شود. به این ترتیب برای تجزیه و تحلیل اطلاعات پایان نامه هم باید از روش تجزیه و تحلیل داده های کمی و کیفی پیش برویم. با ما در هلدینگ پژوهشی متفکران همراه باشید تا انواع آنالیز آماری را توضیح دهیم.

روش تجزیه و تحلیل داده های کمی

تحلیل آماری پایان نامه
تحلیل آماری پایان نامه

تجزیه و تحلیل داده های کمی، شامل استفاده از روش های آماری و ریاضی برای تجزیه و تحلیل اطلاعات عددی است. این روش برای بررسی رابطه های بین متغیرها، تفاوت ها و الگوهای اطلاعات استفاده می شود. بعضی از آزمون های آماری در پایان نامه که مخصوص داده های کمی می باشد.  به صورت زیر است:

  • تحلیل توصیفی: در این روش، داده ها بر اساس معیارهای مختلفی تحلیل می شوند. مثلا میانگین، واریانس، کمترین و بیشترین مقدار و … . این روش به ما کمک می کند تا به صورت خلاصه دیتا ها را توصیف کنیم و اطلاعات مفیدی از آنها بدست آوریم.
  • آزمون فرض: در این روش فرضیه های پایان نامه یا مقاله با استفاده از آماره های گوناگون بررسی می شود. در این مورد می توانیم chi-square، t-test، ANOVA را مثال بزنیم. با این روش می توانیم ببینیم آیا تفاوت های مکسوب در اطلاعات قابل توجیه آماری هستند یا خیر؟
  • تحلیل رگرسیون: با این روش ارتباط بین یک متغیر وابسته با یک یا چند متغیر مستقل بررسی می شود. به این ترتیب می توانیم پیش بینی کننده های مختلف را برای یک متغیر وابسته تعیین کنیم. تالیف کتاب

دیگر آزمون های داده کمی

  • تحلیل عاملی: در تحلیل عاملی تلاش می شود، عوامل مختلف موجود در اطلاعات شناسایی شوند. و در ادامه رابطه بین آنها ارزیابی می شود. ما با استفاده از این روش می توانیم الگوهای پنهان در داده ها را شناسایی کنیم. و در نهایت بهترین مدل را برای توصیف اطلاعات انتخاب کنیم.
  • تحلیل خوشه ای: در این شیوه اطلاعات بر اساس شباهت های آنها به یکدیگر، به چند خوشه تقسیم بندی می شود. ما با این روش می توانیم الگوهای مشابه در داده ها را شناسایی و دسته بندی کنیم.
  • تحلیل علامت گذاری: اطلاعات بر اساس وجود یا عدم وجود یک ویژگی به خاص در آنها مورد بررسی قرار می گیرند. با این روش می توانیم تفاوت های دیده شده در داده ها را بر اساس یک ویژگی خاص تحلیل کنیم.
  • تحلیل زمانی: در روش تحلیل زمانی، تغییرات زمانی یک متغیر را بررسی می کنیم. الگوهای آن را شناسایی می کنیم. و در نهایت تحلیل های مربوط به ترندها و…. را انجام دهیم.
  • تحلیل عددی: در روش تحلیل عددی اطلاعات بر اساس روابط ریاضی مختلف مانند ضرب، جمع و …. تحلیل می شوند. با این روش می توانیم به صورت دقیق روابط بین داده ها را بررسی کنیم. و مدل های ریاضی مناسب ریاضی را ایجاد کنیم.

روش تجزیه و تحلیل داده های کیفی

تحلیل آماری پایان نامه
تحلیل آماری پایان نامه

برای نوشتن فصل چهارم پایان نامه کیفی، روش تجزیه و تحلیل کیفی برای جمع آوری و تحلیل اطلاعات کیفی استفاده می شود. در این شیوه داده ها به صورت کلامی یا نوشتاری جمع آوری می شوند. سپس با استفاده از تکنیک های تحلیل متناسب تحلیل می شوند. تحلیل آماری داده های کیفی را به صورت های زیر انجام می دهیم:

  • مصاحبه: در روش مصاحبه افراد مورد مطالعه به صورت یک به یک مصاحبه می شوند. نظرات، تجربه ها و دیدگاه های آنها جمع آوری می شود. مصاحبه می تواند به صورت ساختار یافته، نیم ساختار و غیرساختار باشد.
  • مشارکت مشاهده گرها: در این روش محقق در محیط مورد مطالعه حضور دارد. عملکرد اشخاص را به صورت مستقیم مشاهده می کند. در این روش می توانیم به صورت مستقیم با رویدادها و فرایندهای مورد مطالعه در تعامل باشیم.
  • تحلیل محتوا: متن ها و سندها مثل مقاله ها و گفتارها جمع آوری و تحلیل می شوند. در تحلیل محتوا می توانیم الگوها و مضامین دیتا را شناسایی کنیم. انجام پایان نامه در اصفهان

دیگر تکنیک های انجام تحلیل آماری پایان نامه

  • تحلیل نظریه پردازی: مفاهیم و نظریات در اطلاعات کیفی شناسایی و تحلیل می شوند. در این روش اطلاعات  به صورت نظریه پردازی مشاهده می شود و الگوها و ارتباطات بین آنها را بررسی می کنیم.
  • تحلیل پدیده شناسی: در این روش ، پدیده های موجود در دیتای کیفی بررسی می شوند. عوامل و عواقب آنها تحلیل می شوند. به صورت جامع پدیده های مورد مطالعه دیده می شوند. در نهایت تاثیرات آنها ارزیابی می شود.
  • تحلیل داده های گروهی: در این شیوه اطلاعات کیفی  که گرد آوری شدند از گروه های مختلف تحلیل می شوند. در این روش تفاوت ها و شباهت های موجود دراطلاعات  گروه ها را بررسی می کنیم. در نهایت الگوها و مضامین مشترک را شناسایی می کنیم.
  • تحلیل تفسیری: داده های کیفی تحلیل و تفسیر می شوند. در این روش به صورت عمیق داده ها را بررسی می کنیم و مفاهیم و معانی در آنها را ارزیابی می کنیم. تالیف پروپوزال کاری و تجاری

تعریف آمار توصیفی و استنباطی

تحلیل آماری پایان نامه در دو بخش آمار توصیفی و آمار استباطی انجام می شود.

تحلیل آماری توصیفی :

در تحلیل آماری توصیفی با استفاده از معیارهای توصیفی مانند میانگین، واریانس و توزیع فراوانی ، می توانیم شکل و توزیع دیتا ها را بررسی کنیم. این تحلیل ها به ما اطلاعاتی در مورد متغیرهای مورد بررسی و رابطه آنها با هم می دهد. در ادامه بعضی از عبارت ها و مفاهیمی که در مورد آمار توصیفی باید، بدانیم به صورت زیر است:

پیش فرض نرمالیتی (Normality Assumption)

یکی از پیش فرض های ضروری برای انجام آزمون های پارامتری پیش فرض نرمالیتی است. که به دو دسته آزمونی و نموداری تقسیم می شود. برای قسمت آزمونی با کمک آزمون های کولموگروف-اسمیرنوف، اندرسون دارلینگ، معیار کرامر، لیلیفورس ، کای-دو پیرسون و … در بخش روش‌های نموداری با استفاده از چولگی و کشیدگی داده‌ها، نمودار احتمال نرمال و هیستوگرام و …  پیش‌فرض نرمالیتی اطلاعات ارزیابی می گردد. نوشتن مقالات علمی پژوهشی

نمونه گیری و تعیین حجم نمونه (Sampling)

برای گردآوری نمونه در یک تحقیق باید روش نمونه گیری و حجم نمونه مشخص شود. کارشناسان ما در هلدینگ پژوهشی متفکران بر اساس نوع مطالعه، شیوه جمع آوری اطلاعات و…. شیوه نمونه گیری را به سه صورت تصادفی، غیر تصادفی و یا چند مرحله ای مشخص کنند. همچنین برای اینکه بدانیم چقدر نمونه باید جمع آوری کنیم. باید از روش ها و فرمول های گوناگون حجم نمونه استفاده کنیم.

تحلیل آماری پایان نامه
تحلیل آماری پایان نامه

تحلیل روایی و پایایی (Validity & Reliability)

برای انجام تحلیل آماری، با توجه به موضوع تحقیق و نوع اطلاعات باید روایی و پایایی اطلاعات و محتوا انجام شود. روایی تحقیق شامل روایی تفسیری، روایی ارزیابی، روایی توصیفی، روایی واگرا، و … است. پایایی محتوا نیز شامل روش فرم‌های موازی، روش ضریب آلفای کرونباخ، روش فرم‌های موازی، روش همسانی درونی و … است.

آزمون کای دو (Chi-Square test)

در پایان نامه ای که هدف ارزیابی ارتباط بین دو متغیر کیفی در جدول های توافقی است. باید آزمون کای-دو را پیاده نمود. با انواع مختلف آزمون کای-دو همانند پیرسون، آزمون دقیق فیشر، آزمون دوجمله‌ای و …  می توانیم به ارزیابی بین دو متغیر کیفی بپردازیم. آموزش جستجوی پیشرفته گوگل

 

آزمون T

این آزمون برای ارزیابی تفاوت میانگین ها در جامعه مورد استفاده قرار می گیرد. این آزمون با انواع نرم افزارهای آماری قابلیت اجرا دارد. باید با توجه هدف و فرضیه های پایان نامه آزمون T تک نمونه ای، آزمون T دو جامعه مستقل و یا آزمون T زوجی را اجرا کنیم.

آنالیز واریانس چند متغیره (MANOVA)

زمانی که بخواهیم اثر چند متغیر مستقل را روی دو یا چند متغیر وابسته بررسی کنیم، از این آزمون استفاده می کنیم. برای انجام این آزمون باید مهارت و تسلط بالایی در تحلیل آماری داشته باشید.

آنالیز کوواریانس چند متغیر (Multivariate ANCOVA)

این آزمون از آزمون آنالیز کوواریانس تعمیم یافته است. که برای استفاده از چندین متغیر وابسته به صورت همزمان محدودیتی ندارد. پیش فرض های این آزمون مانند بررسی توزیع نرمال چند متغیر باید پیش از آزمون بررسی گردد. و پس از آن آزمون انجام شود. انجام خدمات تایپ

آزمون های ناپارامتری (Non-Parametric tests)

اگر برای تحلیل آماری پیش فرض نرمال بودن متغیر پاسخ برقرار نباشد. و از سوی دیگر حجم نمونه هم کمتر از 30 باشد. باید از آزمون ناپارامتری استفاده کرد. آزمون های ناپارامتری که در هلدینگ پژوهشی متفکران قابل انجام است به صورت زیر می باشد.آزمون کوکران (Cochran’s Q)، آزمون کولموگروف-اسمیرنف (Kolmogorov-Smirnov test)، آزمون کویپر (Kuiper’s test)، آزمون ضریب همبستگی رتبه‌ای اسپیرمن (Spearman’s rank correlation coefficient)، آزمون رتبه‌های مربع (Squared ranks test)، آزمون دوجمله ای (Binomial test) و …

تحلیل همبستگی (Correlation Analysis)

از این تحلیل برای تعیین اینکه ار تباطی بین دو متغیر کیفی وجود دارد یا خیر؟. و نیز تعیین میزان قدرت این ارتباط استفاده می شود. این تحلیل با تحلیل رگرسیونی فرق دارد. در هلدینگ پژوهشی متفکران تحلیل همبستگی پیرسون، اسپیرمن، نمودار پراکنش، مقدار میزان همبستگی قابل انجام است. همچنین مقدار معناداری میزان همبستگی نیز انجام می شود.

آنالیز واریانس (ANOVA)

با آنالیز واریانس می توانیم میانگین سه یا چند گروه را با هم مقایسه کنیم. برای انجام این آنالیز باید نخست پیش فرض های آنالیز واریانس را ارزیابی کنیم. در این مرحله باید علاوه بر آزمون برابری میانگین‌های گروه ، آزمون‌های دامنه‌ای، مقایسات جفتی چندگانه و بررسی اثرات متقابل برای توصیف نوع اختلافات موجود بین گروه‌ها را بررسی کنیم.

تحلیل رگرسیون خطی (Linear Rerression)

تحلیل آماری پایان نامه
تحلیل آماری پایان نامه

برای بررسی ارتباط میان دو متغییر و برای اینکه بتوانیم با استفاده از یک معادله پبیش بینی کنیم. از این تحلیل استفاده می کنیم. باید بعد از بررسی پیش فرض‌های صفر بودن میانگین خطاها، ثابت بودن واریانس خطاها، عدم وجود همبستگی بین خطاهای مدل، عدم وجود همبستگی بین متغیرهای مستقل در مدل و نرمالیتی، آزمون رگرسیون خطی را انجام دهیم.

تحلیل رگرسیون چند گانه (Multipe Regression)

این نوع تحلیل چند گانه به ارزیابی چندین متغییر مستقل روی متغیر وابسته می پردازد.

 

تحلیل رگرسیون لجستیک (Logistic Regression)

از این رگرسیون زمانی استفاده می کنیم که متغیر پایه حالت دوگانه یا دوتایی دارد. محققان برای نمایش رابطه بین یک متغیر وابسته دو حالتی با یک یا چندین متغیر از این تحلیل استفاده می کنند.

 

تحلیل عاملی (Factorial Analysis)

این تحلیل برای تلخیص متغیرها و کم کردن متغیرها و همچنین تشکیل ساختار جدید برای آنها استفاده می شود. در این نوع تحلیل عاملی متغیرهای پنهان شناسایی می شود. ما با کمک تحلیل عاملی ساختار موجود در داده ها را شناسایی می کنیم. و متغیرها را کاهش می دهیم و اعتبار شاخص ها را ارزیابی می کنیم. ارائه خدمات ترجمه

 

تحلیل مسیر (Path Analysis)

با استفاده از تحلیل مسیر اثرات مستقیم و غیرمستقیم یک متغیر مستقل را روی متغییر وابیته ارزیابی می کنیم. می توان با استفاده از روش OLS و روشهای ML برای پیش‌بینی مسیر استفاده کنیم. تعیین ضرایب مسیر، بررسی نیکویی برازش تحلیل مسیر جز مراحل این شیوه است. همچنین در این بخش پیش فرض‌های خطی بودن و …  نیز بررسی می گردد.

 

تحلیل محتوا (Content Analysis)

زمانی از تحلیل محتوا استفاده می کنیم که قصد بررسی محتوای آشکار پیام های موجود در یک متن را داشته باشیم. این روش از شیوه های تبدیل دیتاهای کیفی به کمی است. ساخت پاور پوینت اداری و سازمانی حرفه ای

 

رگرسیون پواسون (Poisson Regression)

وقتی که متغیر پاسخ در تحلیل رگرسیونی توزیع پواسن داشته باشد از رگرسیون پواسن استفاده می کنیم.

 

تحلیل خوشه ای (Clustering Analysis)

در برخی از تحیقیات باید گروهی از افراد و نمونه ها را خوشه بندی کنیم. افراد و نمونه های درون هر خوشه به هم شباهت دارند. اما هر دو خوشه با هم تفاوت های زیادی دارند. عموما از خوشه بندی برای داده‌کاوی اکتشافی، شناخت الگو، تحلیل تصاویر، بازیابی اطلاعات، بیوانفورماتیک پزشکی، فشرده‌سازی اطلاعات، گرافیک کامپیوتری، علوم پزشکی، ژنتیک و یادگیری ماشین استفاده می شود. انواع خوشه بندی به قرار زیر است: خوشه‌بندی مرکزی، چگالی، توزیع، متصل، k میانگین، سلسله مراتبی، پارتیشن، انحصاری، همپوشانی، فازی و کامل.

 

فرایند تحلیل سلسله مراتبی (Analytical Hierarchy Process)

این فرایند به اختصار AHP مینامند. این روش برای تصمیم گیری مدیران در دستگاه های دولتی مورد استفاده قرار می گیرد. در این شیوه وزن های مختلف به معیارهای تصمیم گیری داده می شود. انواع مختلف فرآیند تصمیم‌گیری به صورت زیر است: تصمیم‌گیری با برنامه‌ریزی ، تصمیم‌گیری بدون برنامه‌ریزی ، تصمیم‌گیری سازمانی، تصمیم‌گیری مدیریتی، تصمیم‌گیری فردی، تصمیمات مرسوم و تصمیم گیری‌های راهبردی و ….

 

تحلیل آماری استباطی

در گروهی از شاخه ها مانند روانشناسی تحقیقات روی گروه کوچکی انجام می شود. و به کل افراد جامعه بسط میدهند. این تعمیم با استفاده از روش های آماری پیشرفته با عنوان آمار استنباطی Inferential Statistics انجام می شود. که نیاز است دانشجویان این حوزه ها آموزش آمار استباطی به زبان ساده را آموخته باشند. ساخت پاورپوینت دفاع پایان نامه

 هدف آمار استنباطی چیست؟

تحلیل آماری پایان نامه
تحلیل آماری پایان نامه

هدف اصلی این شیوه آماری تخمین پارامترهای جامعه از راه نمونه گیری از گروه کوچکی از جامعه است. در این روش با استفاده از مقادیر نمونه، آماره ها را محاسبه می کنیم. و با تخمین و آزمون فرض آماری، آنها را به پارامترهای جامعه نسبت می دهیم.

آمار استباطی به دو گروه اصلی

  • آمار استباطی پارامتریک
  • آمار استباطی ناپارامتریک

تقسیم می شود. در آزمون های پارامتری، دیتا های فاصله ای و نسبی بررسی می شوند. در حالی که در آزمون های ناپارامتری اطلاعات اسمی و رتبه ای ارزیابی می شود. شاخص آماری در آزمون های پارامتری میانگین (Mean) و واریانس (Variance) است. در آزمون های ناپارامتری میانه (Median) و نما (Mode)شاخص آماری می باشند. در آزمون های پارامتری نوع پیش فرض مورد نیاز توزیع جامعه نرمال است.  امتحان های ناپارامتری باید گفت، مستلزم هیچ فرضی در مورد توزیع جامعه نیستند. خلاصه نویسی متون

 –

آزمون های پارامتریک

آزمون جامعه t تک نمونه: برای بررسی میانگین یک جامعه آزمون پیش فرض می باشد. همچنین با این آزمون می توان فرضیات تحقیق را بررسی کرد و سوالات آن را مورد تحلیل و ارزیابی قرار داد.

  1. آزمون جامعه t وابسته: از این آزمون برای محاسبه دو میانگین از یک جامعه استفاده می کنیم.
  2. آزمون جامعه t دو نمونه مستقل : برای مقایسه میانگین دو جامعه از این آزمون استفاده می کنیم.
  3. آزمون جامعه t هتلینگ: برای مقایسه چند میانگین از دو جامعه از این آزمون استفاده می کنیم.
  4. آزمون تحلیل واریانس (ANOVA): برای بررسی اختلاف میانیگن چند جامعه آماری از این آزمون استفاده می کنیم
  5. آزمون تحلیل واریانس چندعاملی (MANOVA): جهت بررسی اختلاف چند میانگین از چند جامعه آماری می توان از این آزمون استفاده کرد.
  6. آزمون تحلیل کوواریانس چندعاملی (MANCOVA): زمانی که در طول تحقیق بخواهیم اثر یک یا چند متغیر را حذف کنیم از این آزمون استفاده می کنیم.

 –

آزمون های ناپارامتریک

تحلیل آماری پایان نامه
تحلیل آماری پایان نامه

آزمون های ناپارامتریک به صورت زیر خلاصه می شود:

  1. آزمون علامت تک نمونه : این آزمون به عبارتی آزمون فرض پیرامون میانگین یک جامعه است.
  2. آزمون علامت زوجی : آزمون علامت زوجی آزمون فرض پیرامون دو میانگین از یک جامعه می باشد.

ویلکاکسون : این آزمون برای کسب اختلاف نسبی تفاوت از میانگین استفاده می شود.

من-ویتنی : زمانی که بخواهیم میانگین دو جامعه را مقایسه کنیم از این شیوه پیش می رویم.

کروسکال-والیس : برای بررسی اختلاف میانگین چند جامعه آماری از شیوه کروسکال-والیس پیش برویم.

آزمون فریدمن : آنالیز واریانس دو عاملی است که در آن k تیمار را به صورت تصادفی به n بلوک تخصیص می دهند.

کولموگروف-اسمیرنف : نوعی آزمون نیکوئی برازش برای مقایسه یک توزیع نظری با توزیع مشاهده شده می باشد.

آزمون تقارن توزیع : در این آزمون عموما شکل توزیع سوال می شود.

آزمون میانه : در این آزمون میانه دو جامعه مقایسه می گردد.

مک نمار : برای بررسی مشاهدات زوجی درباره متغیرهای دو ارزشی مورد استفاده قرار می گیرد.

ضریب همبستگی اسپیرمن : محاسبه همبستگی دو مجموعه داده که به صورت ترتیبی قرار دارند، با استفاده از این آزمون انجام می شود.

ثبت سفارش تحلیل آماری پایان نامه

در نهایت شما دانشجویان گرامی در هر مقطع و رشته تحصیلی می توانید برای دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما ارتباط بگیرید. برای این کار می توانید  با شماره تلفن های مجموعه ارتباط برقرار نمایید.

همچنین در صورتی که قصد دارید، تجزیه و تحلیل آماری پایان نامه خود را به افراد متخصص بسپارید. می توانید با مختصصان ما در هلدینگ پژوهشی متفکران در ارتباط باشید. همچنین می توانید سفارش تحلیل آماری خود را ثبت کنید. تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند. نوشتن بیزینس پلن

ertaweb
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *